Fırsatları Kaçırma!
E-posta Bültenimize Katılın.
Bültenimize kaydolun ve kişisel ve iş ihtiyaçlarınız için en iyi fırsatları keşfedin.
Fırsatları Kaçırma!
E-posta Bültenimize Katılın.
Bültenimize kaydolun ve kişisel ve iş ihtiyaçlarınız için en iyi fırsatları keşfedin.
İstanbul'un iki yakasını denizin altından birleştiren Marmaray hattı aynı zamanda bir çok önemli turistik yerden geçiyor. İşte İstanbul’da Marmaray ile gezilecek yerler listesi.
İstanbul‘u doğusunda Halkalı’dan başlayarak batısında Kocaeli‘nin Gebze ilçesine kadar giden ve İstanbul Boğazı’nda denizin altında iki kıtayı birleştirerek seyir eden 76,6 km’lik Marmaray hattı, aynı zamanda gezilebilecek bir çok yer barındırıyor.
Bu yazımız aracılığı ile sizlere, İstanbul‘da Marmaray aracılığı ile gezilebilecek birçok farklı yeri sıralayacağız. Yalnız, internet sitemizde bir de benzer olarak Metrobüs ile gezilebilecek yerleri anlattığımız başka bir yazımız yer alıyor. Marmaray yerine Metrobüs‘ü tercih ederseniz veya Marmaray’dan sonra bir de Metrobüs ile dolaşmak isterseniz, “İstanbul’da Metrobüs ile gezilecek yerler” başlıklı yazımıza da göz atmalısınız.
Marmaray hattıyla ilgili detaylı bilgilere ve sefer saatlerine marmaray.gov.tr sitesinden ulaşabilirsiniz.
Topkapı Sarayı veya Seraglio, 15. yüzyılda, Osmanlı sultanlarının ana ikametgahı ve idari merkezi olarak kullanılmıştır. Günümüzde Osmanlı dönemindeki gündelik yaşama ait eserlerin sergilendiği büyük bir müze olarak hizmet vermektedir.
Sirkeci Marmaray İstasyonu‘nda indikten sonra Cağaloğlu & Sultanahmet çıkışından çıkıp, sarayın giriş kapısına doğru biraz yürüyüş yapmanız gerekiyor. Ayrıca Sirkeci çıkışından çıkıp T1 Bağcılar-Zeytinburnu-Kabataş Tramvayı’na binerek Sultanahmet durağında da inebilirsiniz.
Ünlü mimar Mimar Sinan tarafından tasarlanan Süleymaniye Camii, Osmanlı mimarisinin muhteşem bir örneğidir. Ayrıca önemli sembollerle de doludur. Dört minare, Sultan Süleyman’ın Konstantinopolis’in fethinden sonraki dördüncü sultan olduğunu ve 10 balkonun da imparatorluk kurulduğundan bu yana onun onuncu padişah olduğunu hatırlatıyor.
Sirkeci Marmaray İstasyonu‘nda indikten sonra Cağaloğlu & Sultanahmet çıkışından çıkıp, camiye doğru biraz yürüyüş yapmanız gerekiyor.
İstanbul Oyuncak Müzesi, şair / yazar Sunay Akın tarafından 23 Nisan 2005 tarihinde kuruldu. 1700’lerden günümüze kadar uzanan en sevilen oyuncak tarihi örneklerini barındıran bu müze, Göztepe’de tarihi bir konakta bulunuyor.
Erenköy Marmaray İstasyonu‘nda indikten sonra kısa bir yürüyüş yapmanız gerekiyor.
İstanbul’un görkemli tarihi binalarından biri, Ayasofya’nın güneybatısında yer alan Yerebatan Sarnıcı‘dır. Bizans İmparatoru Justinian I (527-565) tarafından inşa edilen bu büyük yeraltı sarnıcı, sudan yükselen ve görünüşte benzeyen sayısız mermer sütun nedeniyle insanlar arasında Yerebatan Sarayı olarak adlandırıldı. 80.000 metreküp su tutabilme özelliğine sahip ve içinde 336 sütun bulunuyor.
Sirkeci Marmaray İstasyonu‘nda indikten sonra Cağaloğlu & Sultanahmet çıkışından çıkıp, sarnıca doğru biraz yürüyüş yapmanız gerekiyor. Ayrıca Sirkeci çıkışından çıkıp T1 Bağcılar-Zeytinburnu-Kabataş Tramvayı’na binerek Sultanahmet durağında da inebilirsiniz.
İçindeki mavi çinileri nedeniyle turistler tarafından Mavi Cami (Blue Mosque) olarak da bilinen Sultanahmet Camii, Türkiye’nin en görkemli Osmanlı camilerinden biridir.
Caminin avlusunun dış çevresini oluşturan Atmeydanı‘nda yer alan Theodosius Dikilitaşı, Yılanlı Sütun, Alman Çeşmesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi (İbrahim Paşa Sarayı) ve Milyon Taşı da görmeniz gereken diğer yerlerin başında geliyor.
Sirkeci Marmaray İstasyonu‘nda indikten sonra Cağaloğlu & Sultanahmet çıkışından çıkıp, camiye doğru biraz yürüyüş yapmanız gerekiyor. Ayrıca Sirkeci çıkışından çıkıp T1 Bağcılar-Zeytinburnu-Kabataş Tramvayı’na binerek Sultanahmet durağında da inebilirsiniz.
En çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer alan Ayasofya; sanat ve mimarlık tarihi bakımından dünyanın en önde gelen anıtlardan biri olup, dünyanın 8. harikası olarak gösterilmektedir. Bu yapı daha 6.yy’da Doğu Romalı Philon tarafından da, dünyanın 8.incisi harikası olarak nitelendirilmiştir.
Bugünkü Ayasofya aynı yerde fakat öncekilerinden farklı bir mimari anlayışla yapılmış olan üçüncü yapıdır. Bu yapı, İmparator Justinianos tarafından (527-565) dönemin iki önemli Mimarı olan Tralles’li (Aydın) Anthemios ile Miletos’lu (Balat) İsidoros’a yaptırılmıştır. Yapım çalışmaları sırasında iki baş mimar ile birlikte 100 mimar ve her mimarın emrinde 100 işçi çalıştığı kaynaklarda geçmektedir.
Yapımına 23 Şubat 532’de başlanmış, 5 yıl 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak büyük bir törenle, 27 Aralık 537′ de ibadete açılmıştır. Daha sonra tekrar müzeye çevrilen bu dünya mirası Ayasofya Müzesi olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlamıştır. 2020 yılında alınan bir kararla ise tekrar camiiye çevrilmiştir ve müze statüsünden çıkarılarak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi adını almıştır.
Sirkeci Marmaray İstasyonu‘nda indikten sonra Cağaloğlu & Sultanahmet çıkışından çıkıp, Ayasofya’ya doğru biraz yürüyüş yapmanız gerekiyor. Ayrıca Sirkeci çıkışından çıkıp T1 Bağcılar-Zeytinburnu-Kabataş Tramvayı’na binerek Sultanahmet durağında da inebilirsiniz.
İstanbul Demiryolu Müzesi, geçmişte demiryolu yönetiminde bulunan demiryolu okullarına, TCDD hastanelerine ait objelere ve fotoğraflara; bunlara ek olarak Rumelia Demiryolları ve Trakya hatlarına ait orijinal aksiyon planları, çizimler, çeşitli fotoğraflar, demiryolu araçları ve iletişim ekipmanlarına ev sahipliği yapıyor.
11 Şubat 1888’de İstanbul’un Avrupa’ya açılan kapısı olan Sirkeci Tren İstasyonunun temeli “İstanbul’un Avrupa Kapısı” sloganıyla büyük bir törenle atılmıştır. 03 Kasım 1890’da hizmete açılan görkemli gar binasının mimarı Alman mimar ve mühendis A.Jasmund’dur.
Sirkeci Marmaray İstasyonu‘nun Sirkeci (Şehir Hatları Vapurları) çıkışındaki tarihi garın içinde yer almaktadır.
Gülhane Parkı, Fatih ilçesinde yer alan tarihi bir şehir parkıdır; Topkapı Sarayı’na bitişik olan arazide yer almaktadır. Parkın güney girişi, sarayın en büyük kapılarından biridir.
Ek olarak parkın içerisinde yer alan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ni de gezmenizi tavsiye ediyoruz.
Sirkeci Marmaray İstasyonu‘nda indikten sonra Sirkeci çıkışından çıkıp, parka doğru biraz yürüyüş yapmanız gerekiyor. Ayrıca Sirkeci çıkışından çıkıp T1 Bağcılar-Zeytinburnu-Kabataş Tramvayı’na binerek Gülhane durağında da inebilirsiniz.
İstanbul Akvaryum; Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında; gezi güzergahı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yenisi…
Coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz’den Pasifik’e uzanan toplam 17tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahta yolculuk yapabilirsiniz.
Alanların temalandırılmasında o alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler yer alıyor. Alanların, ses ve ışıklandırma sistemleri de bu temalandırmaya uygun olarak düzenlenmiş.
Florya Akvaryum Marmaray İstasyonu‘nda inerek ulaşabilirsiniz.
İstanbul’daki Kapalı Çarşı, günümüzde 250.000 ila 400.000 ziyaretçiyi çeken, 61 kapalı caddesi ve 4.000’den fazla mağazasının bulunduğu, dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biridir.
Sirkeci Marmaray İstasyonu‘nda indikten sonra Cağaloğlu & Sultanahmet çıkışından çıkıp, çarşıya doğru biraz yürüyüş yapmanız gerekiyor. Ayrıca Sirkeci çıkışından çıkıp T1 Bağcılar-Zeytinburnu-Kabataş Tramvayı’na binerek Beyazıt Kapalıçarşı durağında da inebilirsiniz.
Yedikule Zindanları, Marmara Denizi kıyısının yanında, İstanbul Surları’nın bir ucunda bulunan Osmanlı kalesidir. Günümüzde de ayakta duran kale aslında Bizans İmparatorluğu’nun Altın Kapı’sını da kapsayan bir bölgeydi.
Fatih Sultan Mehmet şehri ele geçirdikten sonra buraya 3 kule daha inşa ettirir. Böylelikle bu bölge Yedikule olarak anılmaya başlanır. Ayrıca tarihte Osmanlı padişahlarından Genç Osman da bu zindanlarda katledilmiştir.
Kazlıçeşme Marmaray İstasyonu‘nda inerek zindanlara doğru kısa bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul Havacılık Müzesi veya diğer adıyla Türk Hava Kuvvetleri Müzesi, Türk Hava Kuvvetleri’nin sahip olduğu ve işlettiği için askeri bir havacılık müzesidir.
Yeşilköy Marmaray İstasyonu‘nda inerek müzeye ulaşabilirsiniz.
Bağdat Caddesi; Asya yakası sahili boyunca uzanan, Erenköy-Suadiye arasındaki bölümde birbiri ardına onlarca ünlü kumaş, mücevher ve kozmetik mağazası bulunan; Zara, Louis Vuitton, Tommy Hilfiger veya Barbour gibi neredeyse tüm popüler markaların mağazalarını bulabileceğiniz İstanbul’un en ünlü iki caddesinden biridir.
Marmaray hattı, caddeye paralel olarak seyir etse de biz size yürüme mesafesi en yakın olan Suadiye Marmaray İstasyonu‘nda inmenizi tavsiye ediyoruz.
Mısır Çarşısı, baharat, yiyecek ve tekstil mağazaları ile kentin en büyük pazarlarından biridir. Fatih ilçesinin Eminönü semtinde yer alan otel, Kapalıçarşı’dan sonra en ünlü kapalı tarihi alışveriş yeridir.
Sirkeci Marmaray İstasyonu‘nda indikten sonra Sirkeci çıkışından çıkıp, çarşıya doğru biraz yürüyüş yapmanız gerekiyor.
Kız Kulesi, Üsküdar’daki Salacak semtinin kıyısından 150-200 metre uzaklıkta yer almaktadır. Kız Kulesi’nin ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemekle birlikte, kulenin mimari tarzına bakılarak bazı kaynaklar tarafından M.Ö. 340 yıllarında olduğu söylenir.
Üsküdar Marmaray İstasyonu‘nda indikten sonra Harem çıkışından çıkıp, kuleye doğru sahil boyunca biraz yürüyüş yapmanız gerekiyor. Ayrıca otobüs ve minibüsleri de kullanabilirsiniz.
Galata Köprüsü, Haliç üzerinde yer alan bir köprüdür. Özellikle 19. yüzyılın sonundan itibaren köprü, Türk edebiyatında, tiyatroda, şiirde ve romanlarda yer almıştır. Köprünün altında, mümkün olan tüm şekil ve formlarda balık sunan restoranlar bulunuyor.
Sirkeci Marmaray İstasyonu‘nda indikten sonra Sirkeci çıkışından çıkıp, köprüye doğru biraz yürüyüş yapmanız gerekiyor. Ayrıca Sirkeci çıkışından çıkıp T1 Bağcılar-Zeytinburnu-Kabataş Tramvayı’na binerek Karaköy durağında da inebilirsiniz. Tramvay köprünün üzerinden geçmektedir.
400’den fazla tür ve 8000’den fazla bitki popülasyonu ile Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı (FYZoo) sizi bekliyor! Dünyanın çeşitli yerlerinden ve nesli tükenmekte olan türlerle tanışabilir ve uzman rehberlerle botanik turunda bitkilerin ilginç hikayelerini dinleyebilirsiniz.
Kocaeli ili sınırlarında yer alan Osmangazi Marmaray İstasyonu‘nda inerek ulaşabilirsiniz. Ama parka doğru giden ve fabrikaların içerisinde kalan uzun bir yolu yürümek yerine, size mutlaka bir taksiye binmenizi tavsiye ediyoruz.
İstanbul her devirde tüm imparatorlukların sahip olmayı hayal ettiği bir şehir olmuştur. Bu nedenle Bizans döneminde İmparator Konstantin, sahip olduğu bu şehri korumak için güçlü bir yapı inşa etmeliydi. 324’te de şehri hem karadan hem de denizden kapamak için tasarlanmış dev kale duvarlarının inşasına başladı. Yetersiz gelince, yeni İmparator Theodosius, daha büyük tahkimat inşa etmekle görevlendirildi ve surlar güneyden İstanbul’un kuzeyine kadar 5,5 km uzatıldı. 16 kapı içeren surlar; iç duvarlar, dış duvarlar ve bir hendekten oluşan üç aşamalı bir savunmaya sahiptir. İç duvarlar 3-4m kalınlığında ve 13m yüksekliğindedir. 15 m uzaklıktaki dış duvarlar 2 m. kalın ve 10m. yüksektir.
Tarih boyunca Bizans’ı ve Konstantinopolis şehrini koruyan bu duvarlar ilk kez, Osmanlı İmparator’u Fatih Sultan Mehmet tarafından 1453’te aşılmıştır. Surların Marmara Denizi kıyısındaki Yedikule Surları ise Fatih Sultan Mehmet tarafından 1457-1458 yıllarında inşa edilmiştir.
Günümüzde bu surlar İstanbul Surları ya da Theodosius Surları olarak biliniyor.
Kazlıçeşme Marmaray İstasyonu‘nda inerek surlara doğru kısa bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul Arkeoloji Müzeleri; İstanbul Arkeoloji Müzesi, Eski Doğu Müzesi ve Çinili Kiosk Müzesi ile en etkileyici tarihi yerler arasındadır. Arkeoloji Müzesi’nin koleksiyonu imparatorluk bölgelerinden toplanan çeşitli kültürlere ait bir milyondan fazla eseri barındıran Türkiye’nin ilk müzesidir.
Sirkeci Marmaray İstasyonu‘nda indikten sonra Sirkeci çıkışından çıkıp, parka doğru biraz yürüyüş yapmanız gerekiyor. Ayrıca Sirkeci çıkışından çıkıp T1 Bağcılar-Zeytinburnu-Kabataş Tramvayı’na binerek Gülhane durağında da inebilirsiniz.
Mahmutpaşa Çarşısı, Fatih semtinin Mahmutpaşa semtindeki Kapalı Çarşı ile Eminönü arasında kalan bölgede bulunan bir alışveriş caddesidir. Ana caddenin iki yanında da çok sayıda küçük dükkanın bulunduğu bu pazar alanı, İstanbul’da ucuz alışverişin bir simgesidir. Çarşı 256 dükkan barındırıyor.
Sirkeci Marmaray İstasyonu‘nda indikten sonra Sirkeci çıkışından çıkıp, çarşıya doğru biraz yürüyüş yapmanız gerekiyor.
Fırsatları Kaçırma!
E-posta Bültenimize Katılın.
Bültenimize kaydolun ve kişisel ve iş ihtiyaçlarınız için en iyi fırsatları keşfedin.
Her Gün Yeni Fırsatlar
Her gün yeni indirimler ve teklifler eklenir, son kullanma tarihleriyle birlikte hiçbir fırsatı kaçırmazsınız.
Özenle Seçilmiş & Doğrulanmış
Çalıştıklarından emin olmak için çeşitli kategorilerdeki en iyi markaların her teklifini test ediyoruz.
Özel Tasarruflar
Başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz özel fırsatları, açık ve şeffaf şartlar ve koşullarla birlikte bulun.
Basit & Kullanıcı Dostu
Web sitemizde gezinmek ve arama yapmak kolaydır, rahatsız edici açılır pencereler veya dikkat dağıtıcı unsurlar yoktur.